İçeriğe geç

Canparem Ne Demek Tdk

Canparem ne demek?

Canpare kelimesi, Can ve Pare kelimelerinin birleşiminden gelen bir sevgi terimidir. Canpare kelimesinin anlamı, bir hayat parçası, kendi hayatımız kadar değer verdiğimiz bir şey gibi bir şeydir.

Can Özüm nasıl yazılır TDK?

Bu iki kelimenin birleşmesinden oluşan “can özüm” ifadesi, genellikle sevgililer ve eşler arasında selamlaşma anlamında kullanılır.

Pereme ne demek TDK?

Pereme, “gondol benzeri tekne” olarak tanımlanmaktadır. Osmanlı kayıtlarında bu teknelerin adı Pereme olarak geçmektedir.

Emprime ne demek TDK?

Baskı, Fransızca kökenli bir kelimedir. Serigrafi baskı, farklı renklerdeki serigrafi mürekkepleri kullanılarak kumaş üzerine arka planlar ve çeşitli desenler basma işlemidir. Serigrafi baskı, elle yapılan bir baskı türüdür ve ilk baskı türlerinden biridir.

Canpare ne zaman çıktı?

Ülker Canpare (2005) Ustaları kıskandıran lezzetiyle #ülker #canpare #…

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Aşk mı âşk mı?

LOVER KELİMESİNİN ANLAMI: Birine veya bir şeye karşı aşırı sevgi ve bağlılık duyan ve aşırı seven kişiler için kullanılır. Bu kelime sıklıkla aşık, aşık olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ä biçiminde olmalıdır.

Özüm ismi hangi dilde?

Özüm, cinsiyetsiz, unisex bir isim olduğu için en yaygın isimlerden biridir. Özellikle Türk kökenli olması birçok ebeveyn arasında endişeye neden olur.

Birine can demek ne anlama gelir?

Çok içten, sevimli, sevilen, büyüleyici: Alphonse Daudet gençliğimin en sevdiğim yazarlarından biriydi.

Peyik ne demek TDK?

Kelime Anlamı: Peyk kelimesi, eski zamanlarda haberleşmede kullanılan, mesaj ileten veya ileten kişi veya haberci anlamına gelmektedir.

Eprimiş ne demek TDK?

geçişsiz f. (< Eski Türkçe opra-mak "yıpranmak") E. T. Türk. ve topluluk önünde konuşma. Çürümeye yakın olmak, erimek, dağılmak: Büyükbabasından miras kalan, yer yer yıpranmış ve beyazlığını çoktan yitirmiş uzun geceliğini giyer, salona geçer ve bütün ışıkları yakar (Ahmet Altan).

Penah ne demek TDK?

[1] Bir şeyin veya birinin korunmasını, barındırılmasını anlamında bileşik sıfatlar oluşturur. [2] sığınma yeri, barınak, sığınak.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Emcik ne demek TDK?

TDK Tarama Sözlüğü’ndeki maddelere bir göz atalım. emcek (suckling, emcik, emçek) “meme”, emeğen “iyi emziren, çok emziren”, emerce (em) “sütten kesilmemiş, memede emebilecek yaşa gelmiş kişi”, emikdaş, emükdaş, emikdeş “süt kardeşi”, emeşmek “emmek”, saug “bebekler annelerini emzirsin diye emmek”, emlik “süt emmek…”

Serpuş nedir TDK?

Serpuş, başın üst kısmını örtmek veya süslemek amacıyla yaygın olarak kullanılan bir tür başlık veya başörtüsüdür.

Can kuşum ne demek?

“Hayat kuşu ruh demektir.

Hemdem ne demek?

Farsçada “hem” kelimesi “birlikte” anlamına gelir ve “dem” kelimesi “nefes” anlamına gelir. Yani aynı anda olmak, birlikte nefes almak anlamına gelir. Soluk bir taş olmak anlamına gelir. Aynı anda aynı sorun için nefes harcamak anlamına gelir.

Pert oldun ne demek?

Pert, tamamen hasarlı anlamına gelir. Aracın kaza sonucu tamamen hasar görmesi veya pert olması gibi ifadeler, aracın kullanılamaz hale gelmesi anlamına gelir.

Aşk pare ne demek?

Dilimize Farsçadan giren “pare” kelimesi, sonuna eklenen kelimelere “parça” anlamını katar. Örneğin, “liver-pare” kelimesi hem karaciğerimin parçası hem de çok sevilen ve özlenen kişi anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir