İçeriğe geç

Besir Arapçada Ne Demek

Besir ne demek?

Sözlükte “duyurmak” olarak tanımlanan; “neşeli olmak, güler yüzle selamlamak” ve “iyi haber getiren kimse neşeli ve sevgi dolu” anlamlarına gelen beşr kökünden türemiş bir sıfattır.

Besir adının menasi nedir?

Bashir kelimesinin gerçek anlamı “dostça olmak”, “gülümseyen bir yüzle selamlamak”, “iyi haber getirmek”, “iyi haber getirmek”, “iyi haberi iletmek”tir. Bashr kökünden türemiş bir sıfattır.

Besire anlami ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Beşire isminin anlamı: 1. Müjdeyi getiren, sevindiren. 2. Neşeli, güler yüzlü.

Besira isminin anlamı nedir?

Besra, dürüst ve saygın bir kişi anlamına gelir. İsmin tercih edilmesinin sebebi çok güzel bir anlamı olmasıdır. Besra, bütünleştirici ve tamamlayıcı nitelikler içerir. İnsanlara güvenirler ve insanların güvenini kazanırlar.

Arapça beşir ne demek?

Beşir ismi Arapça kökenli bir isim olup “müjdeyi getiren” veya “iyi haber getiren” anlamına gelmektedir.

Dinde beşer ne demek?

Bu açıklamalardan yola çıkarak denilebilir ki, “insan” sözcüğü, terminolojik olarak, varlık ekseninde kadın ve erkeği bir arada bulunduran insan türünü ve bu türün maddi ve dış görünümünü ifade etmektedir.

Beşir ve nezîr ne demek?

Bu kelime Kur’an’da Nazir ile birlikte yedi kez geçer. Peygamber’e ve bir ayette Kur’an’a atfedilir. “Mübeshir”, Beşir gibi iyi haber getiren anlamına gelir. Beşir ve Nazir sıfatları da Kur’an’ın sıfatlarıdır.

Berr ismi ne anlama gelir?

“Berr” kelimesi, “itaat eden, sadık, sadık ve iyiliksever” anlamına gelen Arapça “birr” kökünden türemiş bir sıfattır.

Beren ismi ne anlama gelir?

Beren ismi günümüzde kızlar için en popüler isimlerden biridir. Türk kökenlidir. Öncelikle güçlü, kuvvetli anlamına gelir. Diğer anlamları ise akıllı, zeki ve tanınmış, ünlüdür.

Nezir ismi ne anlama gelir?

1. Allah’a ve ibadete adanmış. 2. Dilek tutan kişi adak adamış olur.

Besi ne demek TDK?

Şişmanlama genellikle kilo alımı anlamına gelir. Hayvanlara yeterli yiyecek sağlanırsa, doğumdan ölüme kadar kilo alırlar.

Büşra ismi ne anlama gelir?

Büşra ismi kız çocukları için tercih edilen Arapça kökenli bir isimdir. İyi haber ve sevinçli haber anlamına gelen Büşra ismi aynı zamanda en mükemmel anlamına da gelmektedir.

Besir anlami ne demek?

Sözlükte “iyi haber getirmek; neşeli olmak, güler yüzle selamlamak” anlamlarına gelen besr kökünden türemiş bir sıfat olup, “iyi haber getiren kişi neşeli ve sevgi doludur” anlamına gelir.

Besra Arapça mı?

“Besra” ismi, tür anlamına gelen Hintçe kelimeden gelir. “Besra” ismi, tür anlamına gelen Hintçe kelimeden gelir.

Beyza Arapça mı?

Beyza isminin anlamı; TDK’da sözlük anlamı “çok beyaz, daha beyaz”dır; “çok temiz ve lekesiz” olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca günahtan kaçınmış ve günaha bulaşmamış kişileri ifade eder. Beyza ismi Arapça kökenli bir isimdir. Kur’an-ı Kerim’de; Araf 108 ve Neml 12. ayetlerde yer almaktadır.

Kuranda nezîr ne demek?

Arapçada nezir (nezr) şeklinde ifade edilen adak, fıkıh dilinde “bir kimsenin, dinen yükümlü olmadığı halde, bir şeyi ibadet anlamında vacip kılması” anlamına gelir.

Beşir kimdir?

Ömer el-Beşir, Sudan tarihinin en uzun süre görev yapan cumhurbaşkanıydı. El-Beşir, 1940 yılında Hartum’un 180 kilometre kuzeyindeki Havaş Banga adlı bir köyde doğdu ve on iki çocuklu bir ailenin ikinci çocuğuydu.

Beşir hangi dilde?

Beşir (telaffuzu [beʃiɾ]) Türkiye’de kullanılan bir erkek ismidir. Arapça -beshr kökünden türemiştir, iyi haber getiren anlamına gelir; haberci anlamına gelir (telaffuzu [beʃiɾ]) Türkiye’de kullanılan bir erkek ismidir. Arapça -beshr kökünden türemiştir, iyi haber getiren anlamına gelir; haberci anlamına gelir.

Besi ne demek TDK?

Şişmanlama genellikle kilo alımı anlamına gelir. Hayvanlara yeterli yiyecek sağlanırsa, doğumdan ölüme kadar kilo alırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Çarşı Escort