Burdur’un neyi meşhur gezilecek?
Burdur’da Gezilecek YerlerSalda Gölüİnsuyu Mağarasıİncir HanıKremna Antik KentiBurdur Kent OrmanıBurdur Arkeoloji MüzesiSagalassos Antik KentiDoğa Tarihi MüzesiDiğer makaleler…
Burdur’da hangi antik kent vardır?
Kibyra Antik Kenti, Burdur Gölhisar ilçesine bağlı Horzum mahallesinde, derin uçurumlarla ayrılmış üç hakim tepe üzerinde yer almaktadır. Kentin yerleşim alanı oldukça büyüktür.
Burdur’un doğal güzellikleri nelerdir?
Doğal güzelliklerSALDA KAYAK MERKEZİ GÖLLERİ.Burdur GölüKarataş GölüYarışlı GölGölhisar GölüYerler.Gölhisar Böğrüdelik YaylasıDaha fazla ürün…
Burdur’un eski ismi nedir?
Türklerin, antik çağda Pisidya olarak adlandırılan Burdur bölgesine gelişi, 1071 Malazgirt zaferine dayanır. Günümüzdeki Burdur toprakları, 1391 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katılmış, 1872 yılında Burdur Sancağı kurulmuştur.
Burdur denince akla ne gelir?
Burdur denince akla gelen en güzel yerlerden biri de Türkiye’nin en ünlü doğa harikalarından biri olan Salda Gölü’dür. Burdur’un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanlık tepeler, kayalık arazi ve küçük alüvyonlu ovalarla çevrili, hafif tuzlu bir karstik göldür.
Burdur’un yemek olarak neyi meşhur?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çektirme, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Sac Kebabı, Mısır Böreği.
Burdur’un tarihi eserleri nelerdir?
Burdur’a seyahat ettiğinizde mutlaka görmeniz gereken tarihi eserler şunlardır: Sagalassos Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti, Inncir Hanı, Bakibey Konağı, Taş Oda Konağı, Kremna Antik Kenti ve Susuz Kervansarayı.
Burdur hangi ilden ayrıldı?
1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya Vilayetinden ayrılarak Konya Vilayeti Isparta Valiliğine bağlanmıştır. Bu bağımlılık 1850 yılına kadar sürmüştür. Daha sonra özellikle Saden’in oğlu Hacı İsmail Ağa, Burdur’u sancak yapmaya çalışmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.
Burdur adını nereden almıştır?
Bizans döneminde bölgeye Polydorion adı verilmiştir. Burdur isminin nereden geldiğine dair çeşitli rivayetler vardır. Burdur Gölü çevresinin güzelliğine şaşıran Türkmen aşiretlerinden Kınalı aşiretinin mensupları, “Cennet burada” demişler ve bu söz zamanla kısaltılarak halk arasında Burdur olarak yerleşmiştir.
Burdur neyi ile ünlü?
Burdur’a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler şunlardır: Ceylan böreği, Burdur şaşlık, Testi kebabı, Çektirme et, Kömbe, Burdur muhallebi, Ceviz ezmesi. Burdur’un en meşhur yemeklerinden biri olan ceylan böreği Burdur için çok önemlidir.
Burdur’un hangi hayvanı meşhur?
Burdur sırtlan avcılığı insanlık tarihinde başlamıştır ve maalesef günümüzde de devam etmektedir, ancak çevresel felaketler nedeniyle sayısız hayvan nesli tükenmiştir. Nesli tükenen hayvan ırklarından biri de Burdur bölgesinin ünlü sırtlanlarıdır.
Burdurda en iyi ne yetişir?
Üretimde tahıllar ve yem bitkileri ön plandadır, bunu endüstriyel bitkiler takip eder. Ülke üretiminin %4’ünü oluşturan İnsuyu bölgesinin yeşil fasulye üretimi, Türkiye üretiminde 8. sırada yer almaktadır. Fasulye hasat dönemindeki pazar payının dörtte biri bu bölge tarafından karşılanmaktadır.
Burdur yörük mü?
Burdur. Geygel Yörükleri Karaçallı köyüne de yerleşmişlerdir. -Karakoyunlular: Kızılkaya köylerinden, Kestel Dağları çevresinden, Kemer Elmacık köylerine kadar perakende göçebeleridir. Yakın zamana kadar göçebeydiler. Bu göçebeler Kapaklı köyünü kuranlardır.
Burdur’un kaç köyü var?
Burdurİlçe sayısı:10Belediye sayısı:15Şehir sayısı:4Köy sayısı:192
Burdur’un kaç tane ilçesi var?
Yüzölçümü 7175 kilometrekare olan Burdur ilinin merkez ilçeye ek olarak 10 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler alfabetik olarak Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova olarak sıralanmıştır. İlde 15 belediye, 193 köy ve 127 mahalle bulunmaktadır.
Burdur neyi ile ünlü?
Burdur’a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler şunlardır: Ceylan böreği, Burdur şaşlık, Testi kebabı, Çektirme et, Kömbe, Burdur muhallebi, Ceviz ezmesi. Burdur’un en meşhur yemeklerinden biri olan ceylan böreği Burdur için çok önemlidir.
Burdur’un neyi meşhur hediyelik?
Burdur ziyaretinizde almadan ayrılmamanız gereken hediyelikler şunlardır: bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, basma kumaşlar ve ibecik bebekleri. Burdur’da önemli geleneklerden biri olan bakırcılık, bakır çaydanlık ürünlerini de beraberinde getirmiştir. Süs olarak kullanılır.
Burdur’da neyi meşhur tatlı?
Burdur’un meşhur tatlıları: Ceviz ezmesi. Burdur pudingi. Keten helvası, haşhaş tohumu helvası, kabak helvası, pekmezli aşure (şekersiz), kremalı kadayıf tatlısı. Yorum bırakın.
Burdur’da en çok ne yetişir?
Üretimde tahıllar ve yem bitkileri ön plandadır, bunu endüstriyel bitkiler takip eder. Ülke üretiminin %4’ünü oluşturan İnsuyu bölgesinin yeşil fasulye üretimi, Türkiye üretiminde 8. sırada yer almaktadır.